Close

Puskás Hajnalka

Pályámat településfejlesztőként kezdtem, ahol tevékenységeim a pályázatírástól a közösségfejlesztésen és felnőttképzésen át a helyi lap kiadásáig széles skálán mozogtak.
2004 óta dolgozom foglalkoztatási területen, a munkaerő-piaci kereslet és kínálat összehangolása érdekében – előbb állami intézményben, majd a civil szférában. Foglalkoztatási, humánerőforrás-fejlesztési projekteket monitoroztam, majd foglalkoztatási projektekben voltam projektvezető, szakmai vezető. Műhelymunkákat, képzéseket szerveztem a rugalmas foglalkoztatás témakörében, illetve konferenciákon tartottam erről előadást – KKV és nagyvállalati szektor, civil szervezetek és állami intézmények részére.
Az atipikus (rugalmas) foglalkoztatási formák közül a következőket próbáltuk ki az általam vezetett szervezeti egységekben: kötetlen munkarend, munkaidőkeret, rugalmas munkaidő, távmunka, osztott munkakör, részmunkaidő.
Az utóbbi évek során jelentős tapasztalatot szereztem kismamák és 18-30 év közötti fiatalok munkaerő-piaci (re)integrációja, valamint munkáltatók szemléletformálása, tudásmegosztása terén.
10 éve intenzívebben foglalkozom felnőttképzéssel, főként munkavállalói készségfejlesztő tréningek tartásával, valamint KKV-k, civil szervezetek és önkormányzatok, állami intézmények vezetői, munkatársai részére, a szervezet fejlesztését szolgáló képzések tartásával (pl. pályázatírás, üzleti kommunikáció, vállalkozási ismeretek tréning). A főzést, mint élményalapú tréningmódszert az adott képzés céljaihoz illesztve alkalmazom.
8 évig voltam képzési vezető: a jelentkező igényekre terveztem képzési programokat, fejlesztettem tananyagokat, akkreditációra, engedélyezésre készítettem elő képzéseket.
14 éve foglalkozom pályázatírással, projektmenedzsmenttel (projektvezetői, pénzügyi vezetői, szakmai vezetői pozícióban) – EU által támogatot és nemzetközi projektekben.
Diplomáimat a Szegedi Tudományegyetemen szereztem. Terület- és településfejlesztő geográfusként fontos küldetésem a vidék népességmegtartó képességének fejlesztése, a vidéken élő emberek helyben tartása – esélyegyenlőségük javításával. Földrajz tanári végzettségemet és külföldi tréning tapasztalataimat jól tudom hasznosítani a felnőttképzési programok kidolgozása és tréningek tartása során. Közgazdászként a szervezetek (vállalkozás, non-profit szervezet) irányítása, menedzselése,  likviditásának fenntartása, illetve a cégek fejlesztése van a fókuszban.

Puskás Hajnalka
céges kapcsolattartó