Close

Cserey Miklós

Szervezetfejlesztő, minőségügyi szakmérnök, “Szülőnek Lenni” tanácsadó, a Szervezetfejlesztők Magyarországi Társaságának elnöke.

Több mint huszonöt éve dolgozom szervezeti-vezetési tanácsadóként, trénerként, és HR tanácsadóként és végzek coaching tevékenységet.

Tanácsadóként szakterületem a vállalat-, stratégia-, szervezet-, vezetés- és működésfejlesztés, a minőségirányítás és a szabályozásfejlesztés, valamint a HR-hez kapcsolódóan, vezetői coaching, kommunikáció- és motiváció fejlesztése, valamint változásmenedzsment. Tanácsadási tevékenységemben a rendszer- és a folyamatszemléletet tartom alapvetőnek. Fontosnak tartom az elért értékek felismerését és megőrzését a szervezetben és az emberekben meglévő erőforrások hasznosítását és beépítését.

Trénerként a munkámat az aktív megismerésre építem, olyan eszközt kívánok a résztvevőknek adni, amellyel átfogóan tudják elemezni, és ennek hatására alakítani a saját tevékenységüket és helyzeteiket. Felfogásom szerint a résztvevők a tréningeken azért vesznek részt, hogy ott új szempontok szerint értékeljék magukat, tevékenységüket és környezetüket, rendezzék át a már megszerzett ismereteiket.

A coaching munkában fontosnak tartom a kliens belső lehetőségeinek feltárását és mozgósítását, az önfejlődés, önfejlesztés támogatását, a szervezeti célokkal és filozófiával való azonosulás segítését, ezzel nem eszközt, hanem gondolkodásmódot adni a kliensnek.

Jelenleg a Watson coaching megoldásközpontú iskolát végzem, februári befejezéssel.

Az általam tartott tréningek, képzések témái:

  • Kommunikációs fejlesztés
  • Változás menedzsment
  • Együttműködésfejlesztés
  • Vezetői eszköztár bővítés
  • Kormányablak program tréner, mentor és coach képzés
  • Személyes hatékonyság fejlesztés
  • Konfliktuskezelő tréning